Home
 
 Home  |   Contact  |   Sitemap    
 
    U bent nu hier:  Levensloopregeling
 
 
 
   

Levensloopregeling

Wat houdt de nieuwe levensloopregeling in?

Met de levensloopregeling kan een werknemer sparen voor allerlei soorten van verlof. Bijvoorbeeld zorgverlof, ouderschapsverlof of een sabbatical. Men kan het ook gebruiken om eerder met pensioen te gaan of minder te gaan werken
Je spaart maandelijks een bedrag van het brutoloon. Per jaar mag je maximaal 12% van je jaarsalaris ( belastingvrij ) sparen tot een maximum van 210% bruto jaarloon.
Ook overtollige vakantiedagen of overuren kunnen in geld worden omgezet en voor dit spaardoel worden gebruikt.
Je moet als werknemer echter een keus gaan maken, tussen de levensloopregeling of een spaarloonregeling. Je mag niet aan beide tegelijk deelnemen.


Belasting voordeel

 
Per jaar dat u inlegt in de levensloopregeling heeft u recht op een korting van maximaal € 183,00 op de te betalen inkomstenbelasting. Deze korting krijgt u bij opname van het tegoed voor financiering van onbetaald verlof. ( over dit geld moet namelijk gewoon belasting worden afgedragen )


Recht op verlof
U heeft geen recht op verlof. Het openemen van verlof dient in overleg met de werkgever te gaan. Alleen voor bijvoorbeeld ouderschap- of zorgverlof is wettelijk bepaald dat u hier recht op hebt.


51 jaar of ouder

 

Bent u op 31 december 2005 51 jaar of ouder, dan geldt er voor u een uitzondering over het bedrag dat u maximaal mag sparen. Als u nog geen 56 jaar bent mag u namelijk in de periode tussen u 51ste en 56ste jaar het maximaal te sparen bedrag ( 210% van bruto jaarloon ) bij elkaar sparen.

  

Wanneer u op 31 december 2005 56 jaar of ouder bent behoudt u de fiscale voordelen van prepensioen en/of vut uitkeringen. 

 

Meer weten over de levensloopregeling?

De meest gestelde vragen over de levensloopregeling

 

Lees hier het laatste nieuws over de levensloopregeling.


 

 
© 2020 8baan

Keizersgracht 450-2
1016 GD Amsterdam
Tel: 020-6711888

Privacy statement Disclaimer Home Over 8baan 8baan Payroll Services Werkgevers Levensloopregeling